Greitieji Kreditai Bedarbiams

Greitieji kreditai bedarbiams

Atrodytų juk būtent bedarbis ar tiesiog žmogus neturintis pastovių pajamų yra būtent tas, kam labiausiai kreditų ir prireikia gyvenime. Gal automobilio remontui, gal sumokėjimui už komunalines paslaugas, o gal tiesiog maistui, iki tol, kol ateis socialinės pašalpos išmokos diena arba pavyks vėl pas kaimyną padirbėti statybose. Tačiau gali pasirodyti, jog dauguma kredito bendrovių galvoja priešingai – gauti paskolą, jei esi bedarbis, nėra taip jau lengva. Taigi turime ganėtinai paradoksalią situaciją. Tačiau juk ir gyvename tam, kad nuolat galvotume, kaip išlįsti ir nepatogios situacijos, o šiuo atveju – gauti greitąjį kreditą, jei esi bedarbis. Taip, tai tikrai įmanoma ir netgi ganėtinai įprasta.

Bedarbių būna įvairių

Pradėkime nuo to, jog bedarbis bedarbiui toli gražu nėra lygus. O į tai atsižvelgia ir greitųjų kreditų bendrovės, priimdamos sprendimą, ar suteikti jums paskolą, ar ne. Ir jei jie mato, jog Sodroje jūs registruotas kaip bedarbis, skuba priskirti jus kokiai nors nedirbančiųjų kategorijai. Jei iš anksto žinosite, ar bent nujausite, kaip jus traktuos galima kredito bendrovė, gauti paskolą gali būti ne tik lengviau, bet ir greičiau. Taigi pabandykime apžvelgti, kokie būna bedarbiai ir kuriais atvejais jie gali tikėtis gauti greitąjį kreditą.

Bene dažniausiai nors ir nedidelės paskolos prireikia laikiniems bedarbiams. Tai toks žmogus, kuris dėl vienokių ar kitokių priežasčių neteko darbo ir šiuo metu aktyviai ieškosi kito. Tai gali būti ir atleidimas, ir išėjimas savo noru, ir tiesiog geresnio, įdomesnio darbo paieškos. Natūralu, jog tuo periodu, kai nedirbate, iš kažko gyventi teks. Greitieji kreditai dažnai suteikiami būtent laikiniems bedarbiams. Tikėtina, jog toks žmogus turės gerą arba bent gana gerą kredito istoriją – juk iki tol dirbo ir jei ir skolinosi, tai grąžino paskolas laiku. Taip pat, jei esate kokios nors srities specialistas ir dėl įvairių objektyvių priežasčių tiesiog keičiate darbą tuo pačiu pasidarydami ir pertrauką, kredito bendrovės sprendimas dėl paskolos greičiausiai bus teigiamas.

Didelei bedarbių grupei priklauso tie asmenys, kurie nors niekur ir nedirba, tačiau turi socialinį draudimą ar netgi gauna pajamas. Tai gali būti ir pašalpas gaunantys asmenys, ir studentai, bent dalinai gyvenantys iš stipendijų, ir, galų gale, visas būrys pensininkų, kurie gauna stabilias pajamas, kurių kartais nepakanka didesniam pirkiniui, tad tenka imti kreditą. Natūralu, jog greitieji kreditai tokiems bedarbiams suteikiami gana lengvai. Juk jūsų kreditorius vertina toli gražu ne tik su darbo santykiais susijusias pajamas, bet ir visas kitas – pašalpos, pensijos bei stipendijos tam kuo puikiausiai tinka. Na o studentais galima pasitikėti dar ir dėl to, jog jie turi stiprų užnugarį – tėvus, kurie, tikėtina, prasiskolinusių vaikų likimo, tiksliau antstolių, valiai nepaliks. Tad ir nedirbantys studentai kreditų bendrovėms dažnai atrodo gana patikimi klientai. Kalbant apie nedideles sumas, žinoma.

Kur kas sudėtingiau, jeigu jūs nepapuolate į aukščiau išvardintų bedarbių kategorijas. Gali būti, jog esate bedarbiu jau daugiau negu metus laikus, tad į laikinumą tai toli gražu nepanašu. Pašalpos iš Sodros negaunate galbūt vien dėl to, jog nespėjote laiku susitvarkyti reikiamu dokumentų. Vieša paslaptis, jog gaunate nelegalių pajamų iš įvairių veiklų bei iš to gyvenate, tačiau kredito bendrovėms jokių ataskaitų pateikti negalite. Tokiu atveju gauti paskolą jums bus šiek tiek sunkiau, nors tikrai įmanoma. Kaip? Skaitykite toliau ir viskas atrodys be galo paprasta.

Kada bedarbiui kreditą gauti paprasta

Nepriklausomai nuo to, ar esate tik laikinas bedarbis, gaunantis pašalpas, ar pensininkas, ar studentas, gauti greitąjį kreditą gali padėti labai paprastos aplinkybės. Dažniausiai tai būna arba koks nors užstatas, arba kitų asmenų laidavimas, kartais tam pakanka geros kredito istorijos. Šios aplinkybės padeda nedideles paskolas gauti ir tiems, kurie nedirba ilgą laiką ir jokių oficialių pajamų negali parodyti savo kreditoriui. Tad pastarajam belieka arba paimti užstatą, arba pasiūlyti jums rasti asmenį, kuris taip pat pasirašytų paskolos sutartyje.

Be abejo, paprasčiausia bedarbiui dėl greitojo kredito kreiptis turint kokį nors užstatą. Jeigu taikotės į didesnę paskolą, geriausiai tam tiktų koks nors nekilnojamas turtas, o norint pasiskolinti mažesnes sumas, pakaks ir automobilio. Būna ir tokiu atvejų, kai skolinantis vos šimtą eurų ir turint gerą telefoną ar kompiuterį, galite užstatyti ir juos – panašiai kaip lombarde. Bene dažniausiai užstatu imant greitąjį kreditą bedarbiui tampa jo automobilis. Priklausomai nuo kredito sumos, kredito bendrovė gali taikyti ir tam tikrus reikalavimus užstatomam automobiliui – pavyzdžiui, jis turėtų būti ne senesnis nei dešimties ar penkiolikos metų. Nustatoma riba paprastai priklauso nuo norimos pasiskolinti sumos.

Na o jei esate jaunas žmogus, neturintis savo vardu registruoto nekilnojamojo turto, o automobilio taip pat dar nevairuojate, eiti prašyti paskolos galite su laiduotoju. Laiduotojas kreditų pasaulyje – tai žmogus, kuris prisiima atsakomybę už paskolos grąžinimą tuo atveju, jeigu jūs tampate nemokus. Verta pastebėti, jog apie laiduotoją reikia labai gerai pagalvoti – geriausio draugo, vaikino ar merginos parašas ant jūsų sutarties patiriant bet kokių sunkumų grąžinant paskolą gali tapti rimtų pykčių priežastimi. Tad jei nors draugas ar draugė jums geranoriškai siūlo būti laiduotojais, geriausia būtų to kaip nors išvengti. Kita vertus, neretai tai būna vienintelis likęs būdas gauti greitąjį kreditą tiems, kurie neturi nei pastovių pajamų, nei geros kredito istorijos, nei kokio nors bent kiek vertingesnio turto, kurį galėtų įkeisti. Beje, paskolos laidavimo praktika paplitus gerokai plačiau už greitųjų kreditų ribų – dažnai savo parašą prie vaiko tėvai deda ir būsto paskolos sutartyse. Tad tai – tikrai įprastas ir priimtas būdas gauti paskolą, tačiau reikia labai gerai įvertinti jūsų ir laiduotojo santykių tvirtumą įvairų negandų atveju.

Kaip jau minėta, jeigu kreditoriui negalite parodyti nei stabilių pajamų, nei pasiūlyti įkeisti automobilio ar buto, nerandate laiduotojo, lieka dar vienas būdas, kaip greitąjį kreditą gauti bedarbiui. Tai – gera kredito istorija. Na taip, skamba ne itin patikimai, tačiau tokia praktika yra taikoma. Tiesa, norint vien su tuo praslysti ir gauti paskolą, ko gero teks pereiti ne vieną greitojo kredito bendrovę. Mat nemaža dalis kreditorių vis tik nori oficialių duomenų apie tai, iš ko jūs grąžinate paskolą. Tačiau yra ir tokių, kuriems pakanka vien fakto, jog imate paskolas dažnai, visada laiku jas grąžinate, savo kreditoriams nekeliate rūpesčių. Jie neklaus, iš kur jūs gaunate pinigų, pasirašys paskolos sutartį, duos jums pinigų ir laimingi išsiskirsite.

Tiesa, pastarasis būdas paprastai suveikia tik imant nedidelius greituosius kreditus, siekiančius vos į kelių šimtų eurų. Kitais atvejais geriausia paieškoti užstato ar laiduotojo. Kita vertus, kaip minėta teksto pradžioje, dažnam bedarbiui nėra problemų potencialiam kreditoriui parodyti ir šiokias tokias oficialias pajamas – studento stipendiją, bedarbio pašalpą ar pensiją, ko pakanka norint gauti greitąjį kreditą. Tad jei esate bedarbis ir skubiai prireikė greitojo kredito, eikite ir prašykite jo – situacijų, kuomet bedarbis gauna paskolą, būna įvairiausiu, tad iš anksto nusivilti neverta.